Δευτέρα 30 Ιουλίου 2007

Κόστος από πυρκαϊές - Ελλάδα

Ο λογαριασμός της καταστροφής
Περισσότερα από 10 δισ. ευρώ το κόστος της αποκατάστασης των καμένων εκτάσεων

Σε τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ εκτιμούν οι ειδικοί το κόστος αποκατάστασης των καμένων εκτάσεων. Οι ζημιές θα είχαν μειωθεί στο ελάχιστο αν είχαν δαπανηθεί περίπου 100 εκατ. ευρώ στην αρχή της αντιπυρικής περιόδου.
Μιλώντας στα Νέα της Δευτέρας, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Σπύρος Σπυρίδων, εκτιμά ότι το κόστος σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία φτάνει τα 2 δις. ευρώ.
Όπως εξηγεί, εκτός από την άμεση ανακούφιση των πληγέντων θα χρειαστούν πολλά χρόνια ακόμη προκειμένου οι κάτοικοι της περιοχής της Αιγιαλείας να ξανασταθούν στα πόδια τους.
Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Παπαδόπουλος εκτιμά ότι στο σύνολο της επικράτειας οι ζημιές ξεπερνούν τα 10 δις. ευρώ.
Τις περιοχές που κατέστρεψε η πυρκαγιά στην Κορινθία και την Αιγιαλεία επισκέπτεται σήμερα και αύριο κυβερνητικό κλιμάκιο υπο τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο.
Τα μέτωπα των πυρκαγιών
Υπό έλεγχο τέθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας η φωτιά στα Ιωάννινα, ενώ μαίνεται η φωτιά στην Κόνιτσα.
Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες και οι εθελοντές στη Θεσπρωτία, στην Πιερία, στη Φλώρινα και σε ελατοδάσος στη βόρεια πλευρά του Παρνασσού, μεταξύ των χωριών Αμφίκλεια και Τιθορέα.
Newsroom ΔΟΛ

Τι οικονομία κάνανε πάλι;;;;;
Με το 1/10 θα γλυτώναμε!
Βρεγμένη σανίδα που τους χρειάζεται....

Δεν υπάρχουν σχόλια: