Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2008

οικονομικές απάτες - Βρετανία

Οι απάτες στη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένων αυτών κατά του βρετανικού δημοσίου, υπερέβησαν σε αξία το 1 δισ. στερλίνες το 2007 - το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 12 ετών -, σύμφωνα με έρευνα της ελεγκτικής εταιρείας KPMG.
Αν και ο αριθμός των υποθέσεων απάτης που οδηγήθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου μειώθηκε σε 197, από 277 το προηγούμενο έτος, η επιτήδευση της απάτης κατά εταιρειών, τραπεζών και κυρίως του Δημοσίου έθεσε το βαρόμετρο Forensic (σχετικά με την απάτη) της KPMG στο δεύτερο υψηλότερο σημείο στα 20 χρόνια λειτουργίας της.
«Τα επίπεδα απάτης εξακολουθούν να παραμένουν ενοχλητικά σε υψηλά επίπεδα», αναφέρει ο εταίρος του KPMG Forensic, Hitesh Patel. Όπως σημειώνει, «οι οργανωμένες συμμορίες είναι πιο ενεργές από ποτέ, με εξάπλωση στον τομέα του ΦΠΑ, την κλοπή ταυτοτήτων, αλλά και άλλες μορφές εγκλημάτων «λευκού κολάρου».
Σύμφωνα με την έρευνα, οι υπηρεσίες του βρετανικού Δημοσίου υπέστησαν από το οργανωμένο έγκλημα απάτες, συνολικής αξίας 889 εκατ. στερλινών το 2007. Αντίθετα, η αξία της απάτης εναντίον των τραπεζών μειώθηκε σε 37 εκατ. στερλίνες, από 140 εκατ. στερλίνες το προηγούμενο έτος. Οι εμπορικές επιχειρήσεις δέχθηκαν ζημιά 24 εκατ. στερλινών από απάτες από 81 εκατ. στερλίνες το προηγούμενο έτος.
Μεταξύ των υποθέσεων απάτης που αποκαλύφτηκαν, ένα ζευγάρι ισχυριζόταν ότι δικαιούται επιδόματα για οκτώ ενήλικες και 46 παιδιά σε ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου στο Λονδίνο υπεξαιρώντας περισσότερες από 1 εκατ. στερλίνες.
Άλλες συμμορίες θέτουν στο στόχαστρο τους το σύστημα μεταφορών, οργανώνοντας μεγάλης κλίμακας απάτες με πλαστές κάρτες πολλαπλών διαδρομών για τα λεωφορεία και το μετρό.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

1 σχόλιο:

Σοφία είπε...

Κοίτα να δεις πού πάνε οι φόροι που πληρώνω!!!