Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

Φτωχά παιδιά - Κόσμος - ΕΕ

Δύο στα δέκα παιδιά (19%) που ζουν σε χώρες της ΕΕ είναι φτωχά, ενώ το ποσοστό είναι υψηλότερο στην Ελλάδα, καθώς ανέρχεται στο 23%.
Σύμφωνα με έκθεση της Επιτροπής για την κοινωνική προστασία και την κοινωνική συνοχή, η συντριπτική πλειοψηφία των φτωχών παιδιών στην Ελλάδα δεν ζει σε άνεργα νοικοκυριά αλλά σε οικογένειες με εργαζόμενους γονείς.
Τα περισσότερα παιδιά ηλικίας από 0-17 ετών που κινδυνεύουν από τη φτώχεια στην ΕΕ είτε ζουν σε νοικοκυριά ανέργων και δεν έχουν επαρκή εισοδηματική ενίσχυση είτε οι αμοιβές των εργαζόμενων γονέων τους δεν επαρκούν για την πρόληψη ή την αντιμετώπιση της φτώχειας.
Το τελευταίο ισχύει κυρίως στις χώρες του μεσογειακού Νότου- Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία- στις χώρες της Βαλτικής και στην Πολωνία.
Στο σύνολο της ΕΕ, ένα στα δέκα παιδιά ζει σε νοικοκυριό με άνεργους γονείς. Υψηλότερο, στο 13%, είναι το ποσοστό των παιδιών που ενώ οι γονείς τους έχουν κάποια εργασία, η οικονομική τους κατάσταση βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας.
Στην Ελλάδα, μόλις το 3,9% των παιδιών ζει σε άνεργα νοικοκυριά, ενώ περί το 17% είναι το ποσοστό των παιδιών που διαβιούν μέσα στη φτώχεια παρά το γεγονός ότι οι γονείς τους εργάζονται.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: