Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2009

εγκληματικότητα - Ελλάδα - 2008

Ρεκόρ εγκληματικότητας, με 186 κλοπές και διαρρήξεις την ημέρα, 65 κλοπές Ι.Χ. και 9 ληστείες καθημερινά, αλλά και 304 δολοφονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών, δείχνουν τα στοιχεία εγκληματικότητας της ΕΛ.ΑΣ για το 2008.
Ωστόσο, «χαμηλές» είναι οι επιδόσεις των αστυνομικών όσον αφορά στην εξιχνίαση των υποθέσεων.Σύμφωνα με απόρρητα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, που δημοσιεύονται στα Νέα, ρεκόρ καταγράφει και η εγκληματικότητα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Στην πρωτεύουσα γίνεται μια δολοφονία ή απόπειρα ανθρωποκτονίας κάθε τρεις ημέρες, πραγματοποιούνται 7 ληστείες με το ποσοστό εξιχνίασής τους να είναι 26%, κάτι που θεωρείται ακόμη και από αστυνομικές πηγές κατώτερο του αναμενόμενου. Τριάντα οκτώ ιδιοκτήτες Ι.Χ. καθημερινά πέφτουν θύματα κλοπής της περιουσίας τους, ενώ καταγράφονται 124 κλοπές και διαρρήξεις κάθε ημέρα.
Στη Θεσσαλονίκη, το 2008 πραγματοποιήθηκαν 441 ληστείες, 12.002 κλοπές και διαρρήξεις, κλάπηκαν 3.180 αυτοκίνητα και δολοφονήθηκαν 17 άνθρωποι. Στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αναζητούνται λύσεις για τη μείωση της εγκληματικότητας, αλλά και τη βελτίωση των αστυνομικών επιδόσεων, αφού η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε να εξιχνιάσει μόλις το 17% των υποθέσεων των κλοπών, το 29,91% των ληστειών και μόλις το 43,05% των κλοπών τροχοφόρων.
Newsroom ΔΟΛ

2 σχόλια:

Σοφία είπε...

Πού να ξέρουν οι κακόμοιροι οι Έλληνες αστυνομικοί πώς να εξιχνιάσουν εγκλήματα; Αφού μέχρι τώρα ασχολούνταν με γραφική δουλειά και μικρο-κλοπούλες......

geokalp είπε...

καλημέρα Σοφία!
πάντως το θέμα είναι ότι οι συνθήκες ευνοούν την εγκληματικότητα...

τώρα, οι εγχώριοι μπάτσοι έχουν πρόβλημα όταν πυροβολούν στον αέρα, στην εξιχνίαση δε θα σκαλώσουν;