Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Βουτιά στην παγκόσμια οικονομική εμπιστοσύνη τον Ιούνιο

Σημαντική πτώση κατέγραψε τον Ιούνιο η εμπιστοσύνη στην παγκόσμια οικονομία, καθώς οι Κεντρικές Τράπεζες ετοιμάζουν επίθεση κατά του πληθωρισμού με αύξηση των επιτοκίων, κίνηση που αναμένεται να πλήξει μετοχές και ομόλογα.
Αυτό καταδεικνύει έρευνα του Bloomberg, σύμφωνα με την οποία ο δείκτης παγκόσμιας οικονομικής εμπιστοσύνης «Bloomberg Professional Global Confidence Index» υποχώρησε στις 21 μονάδες από 22,7 μονάδες που ήταν τον Μάιο.
Σημειώνεται ότι οι 50 μονάδες αποτελούν τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ απαισιόδοξων και αισιόδοξων απόψεων.
Η «απειλή» σφιχτότερης νομισματικής πολιτικής ανακόπτει την ανάκαμψη στην εμπιστοσύνη, η οποία χτιζόταν από τον περασμένο Μάρτιο, όταν ο δείκτης άγγιξε ιστορικό χαμηλό.
Η έρευνα του Bloomberg περιλαμβάνει τις απόψεις 4.533 πελατών σχετικά με τις οικονομικές συνθήκες της χώρας τους και του κόσμου. Οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν επίσης για τις προοπτικές των νομισμάτων, των μετοχών αλλά και της πολιτικής που θα ακολουθηθεί τους επόμενους έξι μήνες.
Οι Αμερικανοί επενδυτές, αναλυτές και traders θεωρούν πλέον σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκιά της προκειμένου να ανακόψει το πληθωριστικό ράλι.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&tag=9490&pubid=2203132

Δεν υπάρχουν σχόλια: