Τρίτη 17 Ιουνίου 2008

Ομπάμα vs. Μακέιν

Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση, ο Ομπάμα συγκεντρώνει ποσοστό 48% έναντι 42% του Μακέιν, αλλά ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων έχει την προτίμηση των ανεξάρτητων ψηφοφόρων που θα αποτελέσουν το κλειδί στις εκλογές του Νοεμβρίου.
Οι ανεξάρτητοι θεωρούν τον γερουσιαστή της Αριζόνα ως περισσότερο αξιόπιστο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και μοιράζονται για το ποιός είναι ο ισχυρότερος ηγέτης και ο καλύτερος να αντιμετωπίσει την κατάσταση στο Ιράκ.
Ο Μακέιν έχει προηγείται με 14 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του γερουσιαστή του Ιλινόι στο θέμα της τρομοκρατίας και διατηρεί μικρό προβάδισμα για το ποιός είναι ο καταλληλότερος να χειριστεί τα διεθνή θέματα.
Για το Ιράκ, το 47% των ερωτηθέντων απαντά ότι εμπιστεύεται τον Μακέιν και 46% τον Ομπάμα. Ανάμεσα στους ανεξάρτητους το 45% υποστηρίζει τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο και το 43% τον αντίπαλό του.
Το αδύνατο σημείο του Ομπάμα φαίνεται να είναι η έλλειψη πείρας. Το 56% θεωρεί ότι ο Μακέιν είναι μια ασφαλής επιλογή και το 52% πιστεύει το ίδιο για τον Ομπάμα.
Αντίθετα στα θέματα εσωτερικής πολιτικής, ειδικά στην οικονομία, ο Ομπάμα προηγείται με 16% του αντιπάλου του.
Η οικονομική πολιτική εξακολουθεί να είναι πρώτη στα σημαντικότερα θέματα της προεκλογικής εκστρατείας.
Η δημοσκόπηση έγινε τηλεφωνικά σε δείγμα 1.125 ενηλίκων το διάστημα 12-15 Ιουνίου με ποσοστό λάθους +/-3 προσοστιαίες μονάδες.
http://www.capital.gr/news.asp?Details=523399

Δεν υπάρχουν σχόλια: