Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008

ισχυροί διάσημοι - Forbes

Η Όπρα Γουίνφρεϊ κατέκτησε και φέτος την πρώτη θέση στη λίστα του περιοδικού «Forbes» με τις 100 διασημότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή. Δυναμική η παρουσία της νεολαίας στη λίστα.
Στην αξιολόγηση της λίστας βασικό κριτήριο αποτελούν τα εισοδήματα του προηγούμενου έτους, οι αναφορές σε ρεπορτάζ, εφημερίδες και στο Διαδίκτυο, εξώφυλλα στα περιοδικά και τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εμφανίσεις.
Η Αντζελίνα Τζολί, για παράδειγμα, μπορεί να εισέπραξε «μόλις» 14 εκατομμύρια δολάρια τη χρονιά που μας πέρασε, αλλά βρέθηκε ουκ ολίγες φορές κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας, γεγονός που την «ανέβασε» στην τρίτη θέση.
Την πρώτη θέση κατέλαβε φυσικά η Όπρα Γουίνφρεϊ με εισπράξεις που φτάνουν τα 275 εκατομμύρια δολάρια. Στην ίδια θέση βρισκόταν το 2007 και το 2005. Μόνο το 2006 ο Τομ Κρουζ είχε καταλάβει την πρώτη θέση.
Στη δεύτερη θέση ο παίκτης του γκολφ Τάιγκερ Γουντς με εισπράξεις που αγγίζουν τα 115 εκατ. δολάρια και συμβόλαια με μεγάλες εταιρείες.
Στην τέταρτη και πέμπτη θέση βρίσκονται αντίστοιχα η Μπιγιονσέ και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ενώ ακολουθούν ο Τζόνι Ντεπ (η υποψηφιότητα για Όσκαρ έπαιξε εδώ σημαντικό ρόλο), ο τραγουδιστής Τζέι Ζι και οι Police με την επιτυχημένη περιοδεία τους.
Τη δεκάδα συμπληρώνουν η συγγραφέας Τζόαν Ρόουλινγκ και ο Μπραντ Πιτ.
Στη λίστα υπάρχουν αρκετοί διάσημοι κάτω των 18. Η ηθοποιός- τραγουδίστρια Μάιλι Σάιρους αποτελεί ένα παράδειγμα, ενώ μια θέση στη λίστα καταλαμβάνουν επίσης ο Ντάνιελ Ράντκλιφ σταρ του Χάρι Πότερ, οι Τζόνας Brothers, οι Ζακ Έφρον και Ασλεϊ Τισντέιλ.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: