Παρασκευή 18 Ιουλίου 2008

επιθέσεις με μαχαίρι - Βρετανία

Η τελευταία έκθεση της επιτροπής της εγκληματικότητας στη Βρετανία, αποκάλυψε τη μεγάλη έκταση που έχει πάρει ...η επιδημία του "μαχαιρώματος και του στιλέτου" στην περιοχή του Λονδίνου. Στον τελευταίο χρόνο σημειώθηκαν 7.428 αδικήματα και επιθέσεις με μαχαίρια, αύξηση 35% από την προηγούμενη περίοδο.
http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/07/18/1540957.htm

8 σχόλια:

Σοφία είπε...

Άστα να πάνε. Η αστυνομία δεν ξέρει τι να κάνει τα μαχαίρια που μαζεύει. Και δεν μιλάμε για σουγιάδες και μαχαίρια-όπλα, αλλά και για κουζινομάχαιρα!

geokalp είπε...

το πιστεύω!

ποια μπορεί να είναι η εξήγηση; φτώχεια, αλλοδαποί/μαύροι;

KitsosMitsos είπε...

Έχει γίνει χαμός με αυτά. Και όπως λες δεν ξέρουν ακόμη γιατί...

Σοφία είπε...

Όντως κανένας δεν ξέρει σίγουρα το γιατί. Το φαινόμενο είναι πολύ πρόσφατο (των τελευταίων 2 χρόνων), οπότε αυτή τη στιγμή όλα είναι ικασίες. Υποψιάζομαι ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συμβάλλουν, όπως: η φιλελεύθερη συμπεριφορά απέναντι στα παιδιά (δεν τολμάει κανείς να κάνει παρατήρηση ούτε σε 8χρονο μήπως το στεναχωρήσει και δεν μπορεί να πιει το κακάο του το βράδυ), η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών, η διαλυμμένες οικογένειες με έντονη την απουσία του πατέρα, η "μόδα" των συμμοριών, η αυξανόμενη εγκληματικότητα (πολλοί από αυτούς που κυκλοφορούν με μαχαίρι το κάνουν για λόγους προστασίας), η φτώχια & η αμορφωσιά ως ένα βαθμό, το γεγονός ότι δεν υπάρχει διέξοδος για τα νέα παιδιά εκτός από το σχολείο και το σπίτι (στις παμπ δεν μπορούν να πάνε, καφετέρειες δεν υπάρχουν, τα εστιατόρια είναι ακριβά, μπάσκετ δεν μπορούν να παίξουν γιατί βρέχει, βόλτες με ποδήλατο δεν μπορούν να κάνουν γιατί έχει κίνηση στους δρόμους κ.λπ.). Δε νομίζω ότι η φτώχεια ή οι αλλοδαποί είναι το βασικό πρόβλημα, γιατί κρούσματα έχουν παρουσιαστεί και στις καλύτερες γειτονιές, με θύτες και θύματα από καλές/ευκατάστατες οικογένειες. Προσωπικά νομίζω ότι ο βασικός λόγος είναι η ασυδοσία των παιδιών. Τα τελευταία 20-30 χρόνια έχει επικρατήσει μια πολύ φιλελεύθερη αντίληψη σε σχέση με την ανατροφή των παιδιών με αποτέλεσμα τα νεαρά άτομα να μεγαλώνουν χωρίς κανόνες και χωρίς τον φόβο των γονιών, των δασκάλων, των αστυνομικών, των γειτόνων κ.λπ. Τα αποτελέσματα αυτών των πρωτοποριακών παιδαγωγικών μεθόδων πληρώνουμε τώρα (και προσπαθούμε να διορθώσουμε την κατάσταση με κάμερες και επιπλέον αστυνόμευση, αλλά δεν)...

geokalp είπε...

kitse πήρες μια απάντηση!

geokalp είπε...

Σοφία από ότι κατάλαβα οι επιτιθέμενοι είναι κυρίως παιδιά, χωρίς να θεωρείται ότι ανήκουν σε κάποια μειονότητα, αντίθετα είναι παιδιά μεσαίας τάξης
χμμμμ

ακούγεται πιο σοβαρό

Σοφία είπε...

Κοίτα, αυτοί για τους οποίους γίνεται ο μεγάλος ντόρος, είναι κυρίως έφηβοι 14-19 χρονών. Οι περισσότεροι είναι μαύροι (λόγω συμμοριών) αλλά έχουν σκοτωθεί και παιδιά από εντελώς μεσοαστικές οικογένειες (άσπρα και μαύρα) τα οποία λένε (οι γονείς τους και οι φίλοι τους) ότι δεν είχαν σχέση με συμμορίες και τα σχετικά. Το θέμα είναι ότι κυκλοφορεί πολύς νεαρός κόσμος οπλισμένος με μαχαίρια που "δια ασήμαντον αφορμή" μαχαιρώνει και μαχαιρώνεται.

Η εγκληματικότητα μεταξύ νεαρών ατόμων δεν είναι κάτι καινούριο. Είναι από παλιά γνωστό ότι τη μεγαλύτερη πιθανότητα να πέσουν θύμα εγκλήματος την έχουν όχι γριές ή και νεαρές γυναίκες (όπως νομίζουν πολλοί) αλλά νεαροί άντρες. Απλά αντί για κλωτσιές και μπουνιές, τώρα μαχαιρώνονται.

Στους άνω των 35 (άντρες και γυναίκες) η εγκληματικότητα έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

geokalp είπε...

Σοφία ακούγεται όπως στις απόκριες εδώ: πάς στο καρναβάλι και γυρίζεις χωρίς κινητό/λεφτά/ρούχα΄..
απλά εκεί έχετε μαχαιρία...