Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

συντάξεις - Ελλάδα

Συντάξεις πείνας στη χώρα μας δείχνουν τα στοιχεία της έρευνας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ).
Συγκεκριμένα, τρεις στους 10 συνταξιούχους παίρνουν κύρια σύνταξη κάτω από 450 ευρώ το μήνα και έξι στους 10 κάτω από 600. Τις χαμηλότερες συντάξεις δίνουν τα ταμεία του ιδιωτικού τομέα και το ΙΚΑ και τις υψηλότερες τα ταμεία υγειονομικών, ΟΤΕ, ΕΤΒΑ και ΔΕΗ.
Η Ομοσπονδία αποδίδει τις χαμηλές συντάξεις, μεταξύ άλλων, στην εισφοροδιαφυγή, την ανεργία, τις χαμηλές αποδοχές των εν ενεργεία εργαζομένων και στις διατάξεις περί διαδοχικής ασφάλισης.
Θα πρέπει να επισημανθεί ότι ένας μεγάλος αριθμός συντάξεων, για όσους έχουν μικρό χρόνο ασφάλισης, εάν είχαν υπολογιστεί με όρους κεφαλαιοποιητικού συστήματος, θα ήταν στο 60% περίπου των σημερινών καταβαλλόμενων ποσών.
http://www.euro2day.gr/news/highlights/121/articles/368156/Article.aspx

2 σχόλια:

Σοφία είπε...

Εδώ να δεις τι συντάξεις (δεν) παίρνουμε...

geokalp είπε...

μη στεναχωριέσαι!
κοίτα γύρω σου! και ειδικά στην Αμερική: οι σύντροφοι Paulson, Bernake Bush jun. σε χαιρετούν και σε υποδέχονται στη νέα σοσιαλιστική εποχή όπου και ο κάθε απολυμένος CEO έχει ακόμα ελπίδα να άπο-ιδωτικοποιήσει την εταιρεία του!

υπάρχει ελπίδα!