Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2007

Πρόστιμα σε κέντρα διασκέδασης και εστιατόρια - Eλλάδα


ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΡΗΣΑΝ ΚΑΘΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΠΗΚΕ...

Παραβάσεις σε 98 από τα 240 κέντρα διασκέδασης και εστιατόρια που ήλεγξε (παραβατικότητα 41%), διαπίστωσε η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων. Οι παραβάσεις, αφορούσαν κυρίως τη μη έκδοση εισιτηρίων εισόδου και αποδείξεων και στοίχισαν στους ιδιοκτήτες των μαγαζιών 19,3 εκ. ευρώ.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομίας σε ανακοίνωσή του, στο πλαίσιο της αποστολής της για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής) πραγματοποίησε το Σάββατο και την Κυριακή 8-9/12/2007 ελέγχους σε 240 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης και της νυκτερινής διασκέδασης.
Από τους ελέγχους διαπιστώθηκαν 23.678 παραβάσεις σε 98 επιχειρήσεις (παραβατικότητα 41%) και τα πρόστιμα ανέρχονται στο ύψος των 19.310.200 ευρώ. Οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν αφορούσαν κυρίως τη μη έκδοση εισιτηρίων εισόδου σε κέντρα νυχτερινής διασκέδασης και τη μη έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης και λοιπών παραστατικών στοιχείων.
Οι έλεγχοι, τόσο στο χώρο της νυχτερινής διασκέδασης όσο και σε άλλους τομείς της αγοράς, θα συνεχιστούν καθ’ όλο το διάστημα της εορταστικής περιόδου, τονίζει το υπουργείο Οικονομίας.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: