Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

διαφθορά - Δημόσια Διοίκηση - 2007-2008

Διαφθορά, ατιμωρησία ενδημούν στο Δημόσιο
Εκθεση-σοκ του Σώματος Ελεγκτών και Επιθεωρητών

Η διαφθορά ενδημεί στη Δημόσια Διοίκηση, σύμφωνα με την έκθεση του Σώματος Ελεγκτών και Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για τα πεπραγμένα το 2008, που περιέχει στοιχεία-σοκ. Οι πλέον προβληματικοί τομείς, σύμφωνα με την έκθεση που θα παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα, είναι: οι υπηρεσίες με αρμοδιότητα τη χορήγηση αδειών επιχειρήσεων, με δείκτη παραβατικότητας 25%, τα δημόσια έργα και οι προμήθειες-συμβάσεις (21,74%), τα προγράμματα κατάρτισης (20,51%) και η Πολεοδομία (17,48%). Υψηλό είναι επίσης το ποσοστό παραβατικότητας στη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου και των εσόδων (ΔΟΥ), αλλά και στους δήμους, οι οποίοι, μαζί με τις νομαρχίες, κρατούν τα σκήπτρα στις υπηρεσίες για τις οποίες αναζητήθηκαν πειθαρχικές ευθύνες υπαλλήλων.

Συνολικά τη διετία 2007-2008 έγιναν 119 προκαταρκτικές έρευνες και 35 έλεγχοι περιουσιακής κατάστασης υπαλλήλων, ενώ σε 92 περιπτώσεις αναζητήθηκαν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες για κακοδιοίκηση και μη σύννομες ενέργειες. Ωστόσο, παρά το μέγεθος της διαφθοράς και την αύξηση τόσο των καταγγελιών όσο και των ελέγχων, οι μηχανισμοί τιμωρίας των παραβατών, όπως τονίζουν οι αρμόδιοι, λειτουργούν πλημμελώς με αποτέλεσμα να υπάρχει καθεστώς ατιμωρησίας.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100030_28/03/2009_309226

2 σχόλια:

koulpa είπε...

ε όχι και σοκ.. δε διαιούμαστε.. από του καποδίστρια τα χρόνια ξεκίνησε.. η μάλον συνεχίστηκε επι νέας βάσης.. η διαφθορά που υπήρχε και επι τουρκορατίας.. είναι εγγεγραμμένο στο dna μας..:):)
την καλησπέρα μου κι από εδώ.. όλο το ξεχνώ..:):)

geokalp είπε...

καλημέρα koulpa!

εννοείται ότι δεν είναι σοκ, και του χρόνου θα διαβάσουμε - λόγω κρίσης (sic) - ακόμα χειρότερα!