Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

ΗΠΑ: η χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς

Σημαντική αύξηση σημείωσε η χρήση των δημοσίων μέσων μεταφοράς στις ΗΠΑ και ο όγκος των μετακινήσεων έφθασε στα υψηλότερα επίπεδα 52 ετών, σύμφωνα με χθεσινό ανακοινωθέν της Αμερικανικής Ένωσης Δημοσίων Μεταφορών(ΑΡΤΑ).
Λόγω της οικονομικής κρίσης, και παρά την κάθετη πτώση της τιμής του πετρελαίου, ο αριθμός των μετακινήσεων με το τραίνο, το μετρό και τα λεωφορεία είχε αυξηθεί το 2008 κατά 4% με 10,7 δισ. ταξίδια. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, οι αμερικανοί χρησιμοποίησαν λιγότερο το προσωπικό τους αυτοκίνητο, συμβάλλοντας στη μείωση των διατρεχθέντων χλμ με αυτό το μέσο κατά 3,6%.
«Παρά την πτώση της τιμής των καυσίμων κατά το δεύτερο εξάμηνο και παρά το γεγονός ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους, όλο και περισσότεροι άνθρωποι σ’ όλην τη χώρα επιλέγουν να χρησιμοποιούν τις δημόσιες μεταφορές», εξηγεί ο πρόεδρος της Ένωσης Ουΐλιαμ Μίλαρ.
«Το να χρησιμοποιεί κανείς τις δημόσιες μεταφορές βοηθά να εξοικονομήσει πάνω από 8.000 δολάρια τον χρόνο», πρόσθεσε.
Εν τούτοις, στην έκθεση τονίζεται πως η χρήση των δημοσίων μέσων μεταφοράς καταγράφει μείωση κατά 2% στο 4ο τρίμηνο του 2008 έναντι 6% στο 3ο τρίμηνο, αριθμός που ποιοτικά αντανακλά την αύξηση του αριθμού των ανέργων.
http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/03/10/1638964.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: