Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2007

Τουρίστες (Ιαν.-Μάιος 07)- Ελ.Βενιζέλος - Ελλάδα

Εντυπωσιακή αύξηση αφίξεων τουριστών 25% μέσω Αθηνών
Οι αφίξεις των ξένων τουριστών στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος το πρώτο πεντάμηνο ξεπέρασαν τις 610.000 από 490.000 που ήταν το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, ήτοι παρουσίασαν αύξηση 25%, δημιουργώντας μεγάλη αισιοδοξία για τη συνέχεια της προσέλευσης τουριστών στην Ελλάδα. Αξιoσημείvτο γεγονός είναι και η μεγάλη αύξηση των κρατήσεων μέσω Internet. Το πρώτο τρίμηνο, οι αφίξεις ξένων τουριστών στην Ελλάδα παρουσίασαν αύξηση 6%.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_1_27/06/2007_232165


Ανοδικά οι αφίξεις τουριστών στο πεντάμηνο – Πρώτη ως προορισμός η Αθήνα
Του Σταθη Κουσουνη
Τετραπλάσιο ποσοστό αύξησης ξένων τουριστών παρουσίασε η Αθήνα στο διάστημα Ιανουάριος-Μάιος 2007 σε σχέση με το ποσοστό αύξησης της εισερχόμενης τουριστικής κίνησης που καταγράφηκε πέρυσι την ίδια περίοδο στο σύνολο της χώρας.
Η αύξηση της εισερχόμενης ταξιδιωτικής κίνησης στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στο πεντάμηνο φθάνει σε ποσοστό 25% σε σχέση με το ίδιο διάστημα, πέρυσι, γεγονός που αποτελεί ισχυρή ένδειξη ότι και τη φετινή σεζόν θα διατηρηθεί το ανοδικό κύμα των τουριστών στη χώρα μας με «πρωταγωνίστρια» την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας.
Οι αφίξεις ξένων για τουριστικό σκοπό στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στο πεντάμηνο ξεπέρασαν τις 610.000 από περίπου 490.000 το ίδιο διάστημα πέρυσι. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων οι συνολικές αφίξεις ξένων τουριστών στο διάστημα Ιανουαρίου-Mαΐου παρουσίασαν αύξηση κατά 6%.
Εξάλλου, αύξηση κατά 12% παρουσίασαν στο πεντάμηνο οι αφίξεις ξένων στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» για διάφορους λόγους φθάνοντας σε 1,16 εκατομμύρια. Αύξηση, όμως, εμφανίζει και η εσωτερική κίνηση με αφίξεις οι οποίες ξεπέρασαν στο πεντάμηνο το 1 εκατ. γεγονός που σημαίνει άνοδο κατά 10% συγκριτικά με το ίδιο διάστημα του 2006.
Στην υπόλοιπη χώρα παρατηρούνται αυξομειώσεις στις αφίξεις με τα Ιόνια νησιά να υστερούν σε σχέση με άλλους προορισμούς. Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο για αρκετούς προορισμούς παίζουν οι κρατήσεις μέσω Ιnternet, καθώς κερδίζουν συνεχώς μερίδιο στη συνολική πίτα των κρατήσεων, ανατρέποντας πολλές φορές αρχικά αρνητικές εκτιμήσεις για την πορεία της τουριστικής κίνησης.
Οπως εκτιμούν τουριστικοί παράγοντες η πρακτική αυτή των κρατήσεων μέσω Ιnternet θα ενισχυθεί τα επόμενα χρόνια, γεγονός που θα καθιστά αδύνατη την εξαγωγή ασφαλών προβλέψεων για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης από τον Απρίλιο ή τον Μάιο οπότε υπάρχει μεγάλο ποσοστό συγκέντρωσης των κρατήσεων μέσω των τουριστικών οργανισμών
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_100006_27/06/2007_232159

Δεν υπάρχουν σχόλια: