Τρίτη 19 Ιουνίου 2007

18/6/07: Στο 9,5% αυξήθηκε η ανεργία τον Μάρτιο


Η ανεργία αυξήθηκε στο 9,5% τον Μάρτιο μετά από αύξηση στο 9% τον Φεβρουάριο, είπε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία τη Δευτέρα, καθώς μειώθηκε η εποχική εργασία στον αγροτικό και κατασκευαστικό τομέα με το τέλος της χειμερινής περιόδου.
Η Ελλάδα, η οποία παρείχε έως τώρα στοιχεία σε τριμηνιαία βάση, ξεκίνησε τον Απρίλιο να παρέχει και μηνιαία στοιχεία για την ανεργία.
H ανεργία, που είχε διαμορφωθεί στο 9,2% τον Μάρτιο του 2006, αποτελεί μαζί με τον πληθωρισμό τη βασική ανησυχία των πολιτών ενόψει των πρόωρων εκλογών, όπως καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις.
Παρά την ισχυρή οικονομική ανάπτυξη, η ανεργία παραμένει υψηλότερα σε σχέση με την ευρωζώνη, όπου η ανεργία υποχώρησε στο 7,1% τον Απρίλιο από 7,2% τον προηγούμενο μήνα.
Η ΕΣΥΕ είπε ότι οι -επίσημα- άνεργοι στην Ελλάδα ανήλθαν σε 462.042 άτομα, έναντι 4,42 εκατ. απασχολούμενων.
Το ποσοστό στις γυναίκες διαμορφώθηκε στο 14,2% και στους άνδρες στο 6,2%, ενώ το Nότιο Αιγαίο και τα Ιόνια νησιά παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας από τις περιφέρειες της χώρας.
Σχόλιο από το ΠΑΣΟΚ
Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ΕΣΥΕ η Μαρία Δαμανάκη από το ΠΑΣΟΚ έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η ανεργία στην Ελλάδα βρίσκεται πολύ πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα σε ανέργους πτυχιούχους. Υπάρχουν νομοί όπου 1 στους 4 ή 5 πολίτες είναι άνεργος. Αυτήν την αναμφισβήτητη πραγματικότητα, η κυβέρνηση με διάφορες αλχημείες και απόκρυψη στοιχείων επιχειρεί όλο το τελευταίο διάστημα συστηματικά να αλλοιώσει.
» [...] Η κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να επαίρεται. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Γιακουμάτος, που λάβροι έσπευσαν να διαψεύσουν το ΠΑΣΟΚ για την αύξηση της ανεργίας, είναι καλύτερο να σιωπήσουν.»
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: