Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2007

AEΠ - Ελλάδα


Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε την Τέταρτη ότι ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ διαμορφώθηκε σε 3,6% στο τρίτο τρίμηνο, σε ετήσια βάση, έναντι 4,1% στο δεύτερο και 4,6% στο πρώτο τρίμηνο.
Στο τρίτο τρίμηνο του 2006 ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας ήταν 4,5%.Πηγές από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία δήλωσαν ότι λόγω της πρόσφατης αναθεώρησης του ΑΕΠ δεν ήταν δυνατόν να δημοσιοποιηθούν τώρα προβλέψεις για τις επιμέρους παραμέτρους που διαμορφώνουν την αύξηση του ΑΕΠ.Στοιχεία για τη μεταβολή του ρυθμού εξαγωγών-εισαγωγών, επενδύσεων και τελικής ζήτησης θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Υπενθυμίζεται ότι σε τριμηνιαία βάση, το ΑΕΠ είχε μειωθεί κατά 0,9% στο δεύτερο τρίμηνο.
Οι αναλυτές, πάντως, εκτιμούν ότι η ελληνική οικονομία θα επεκταθεί κατά 4,05% στο σύνολο του έτους, ξεπερνώντας την πρόβλεψη της κυβέρνησης για 3,8%.
Στην ευρωζώνη, ο ρυθμός ανάπτυξης διαμορφώθηκε το τρίτο τρίμηνο σε 2,3%. Μεταξύ των κρατών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, την υψηλότερη ανάπτυξη παρουσίασαν η Λιθουανία (11,6%), η Λετονία (11,1%) και η Σλοβακία (9,4%), ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά σημειώθηκαν σε Ιταλία (1,9%) και Πορτογαλία (1,8%).
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: