Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2007

Νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις - Αθήνα

Μία στις επτά νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Αθήνας δεν καταφέρνει «να ζήσει» ούτε μία 3ετία, ενώ περισσότερες από μία στις πέντε «πεθαίνει» πριν συμπληρώσει πέντε χρόνια ζωής! Τα εντυπωσιακά αυτά στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος, μιλώντας στη Σύνοδο της Λέσχης των έξι μεγαλύτερων Εμπορικών Επιμελητηρίων της Ευρώπης, που ξεκίνησε χθες τις εργασίες της σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Στη μητροπολιτική περιοχή της Αθήνας, τόνισε ο κ. Μίχαλος, ο δείκτης θνησιμότητας των νεοϊδρυόμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων φθάνει στο 14,5%, ενώ στην πενταετία ανέρχεται στο 21%. Δυσμενέστερη είναι η κατάσταση σε άλλες πόλεις. Η Φρανκφούρτη παρουσιάζει την πρώτη τριετία ποσοστό θνησιμότητας 25%. Στο Αμστερνταμ το αντίστοιχο ποσοστό φθάνει το 34%, για να ανέλθει στο 45,5% την πενταετία. Στο Παρίσι τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 37% και 52%.
Στοιχεία Υπό το βάρος αυτών των στοιχείων, οι πρόεδροι των έξι επιμελητηρίων της Λέσχης (ΕΒΕ Αθήνας, Μιλάνου, Μαδρίτης, Παρισίων, Φρανκφούρτης και Αμστερνταμ) αποφάσισαν να προωθήσουν δέσμη μέτρων για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των νεοϊδρυθεισών ευρωπαϊκών μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η κοινή ανακοίνωση αναμένεται να υπογραφεί σήμερα.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=4666&subid=2&pubid=345477

Δεν υπάρχουν σχόλια: