Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2007

Πωλήσεις αρχείων μουσικής και βίντεο - Βρετανία


Η νόμιμη ανταλλαγή αρχείων μέσω διαδίκτύου, βίντεο, μουσική, αυξήθηκαν το περασμένο έτος στη Βρετανία κατά 80,60% φθάνοντας τα 112 εκατομμύρια στερλίνες, σύμφωνα με ερευνητές.
Σύμφωνα με αναλυτές της «Verdict Research» το 2007 αναμένεται άνοδος στα 163 εκατ. στερλίνες ενώ το 2012 το αντίστοιχο ποσό αναμένεται να εκτοξευτεί στα 600 εκατ. στερλίνες. Σύμφωνα με τους ίδιους αναλυτές, τότε το ποσοστό των Βρετανών που αγοράζουν μουσική μέσω διαδικτύου θα ανέλθει στο 13,5% από το 4,1% που βρίσκεται σήμερα.
«Το μερίδιο μπορεί στο μεταξύ χρονικό διάστημα να υποχωρήσει λίγο, εντούτοις τα ποσά που θα διατίθενται θα είναι από την πλευρά τους μεγάλα» εκτίμησε ο επικεφαλής αναλυτής της «Verdict Research» Μικ Γκλάντινγκ.
«Πρόκειται για μία πολύ συναρπαστική αγορά, με την μεγαλύτερη επιρροή στις αγορές βίντεο και μουσικής, βασικά λόγω της ελκυστικής μεθόδου που προσφέρει στον καταναλωτή (...) είναι πάρα πολύ βολική για τις αγορές από το σπίτι και χαμηλού κόστους εξασφάλιση μουσικής για τον πελάτη που ενδιαφέρεται από την σκοπιά της λιανικής», πρόσθεσε ο ίδιος.
Μεγάλος θα είναι ο εμπλουτισμός στα ερχόμενα έτη και των βίντεο στις οθόνες των κινητών τηλεφώνων με μεγάλα βρετανικά καταστήματα, μετ;αξύ αυτών τα Tesco, HMV, Woolworths, να ανοίγουν και νέα εμπορικά τμήματα για να καλυφθεί η προβλεπόμενη ογκώδης ζήτηση.
Εν τω μεταξύ, το βρετανικό μουσικό συγκρότημα «Radiohead» κυκλοφόρησε μέσω του διαδικτύου το τελευταίο άλμπουμ του In Rainbows, προσκαλώντας τους μουσικόφιλους να πληρώσουν αυτό που εκείνοι νομίζουν σωστό για να ακούσουν τραγούδιά του.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια: