Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2007

εύρεση εργασίας (eurostat) - ΕΕ - Ελλάδα


Βρίσκεται στην 50ή θέση
Δύσκολη η εύρεση εργασίας στην Αθήνα σύμφωνα με έρευνα της Eurostat

Στην 50ή θέση σε σύνολο 75 ευρωπαϊκών πόλεων, βρίσκεται η Αθήνα αναφορικά με την «εύκολη εύρεση εργασίας», σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας. Αναφορικά με την «εύκολη εύρεση κατοικίας σε λογική τιμή» η Αθήνα καταλαμβάνει την 26η θέση.
Στην ερώτηση «εάν συμφωνείτε ότι στην πόλη σας μπορεί κάποιος να βρει εύκολα εργασία» το 29% των ερωτηθέντων Αθηναίων απάντησαν θετικά. Στην ίδια ερώτηση θετικά απάντησε το 45% των ερωτηθέντων κατοίκων του Ηρακλείου, γεγονός που το κατατάσσει στην 27η θέση.
Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Πράγα (με ποσοστό 75%), η Κοπεγχάγη (75%) και το Δουβλίνο (70%), ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά συγκεντρώνουν το Παλέρμο και η Νάπολη (3%) και η Φρανκφούρτη (3%).
Όσον αφορά την άλλη ερώτηση για την εύκολη εύρεση κατοικίας σε λογική τιμή, θετικά απαντά το 28% των ερωτηθέντων Αθηναίων και το 36% των κατοίκων του Ηρακλείου. Έτσι η Αθήνα καταλαμβάνει την 26η θέση και το Ηράκλειο την 21η μεταξύ των 75 ευρωπαϊκών πόλεων.
Τα υψηλότερα ποσοστά σημειώνονται στη Λειψία της Γερμανίας (78%), στο Ααλμποργκ της Δανίας (71%) και στην Μπράγκα της Πορτογαλίας (68%), ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά τα συναντάμε στο Παρίσι (3%), το Λουξεμβούργο (5%) και το Δουβλίνο (6%).
Παράλληλα, σε ό,τι αφορά την απασχόληση των γυναικών, στην Κρήτη το ποσοστό απασχόλησης αγγίζει το 54% και είναι μεταξύ των υψηλότερων ανάμεσα σε 268 περιφέρειες της ΕΕ, όπως αναφέρουν στοιχεία της Εurostat. Αντίθετα, η Δυτική Μακεδονία συγκαταλέγεται στις περιφέρειες με το χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης για τις γυναίκες (37%).
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: