Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2007

Η MIG καθίσταται ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης εμπορικών κέντρων στη Σερβία


Την επίτευξη συμφωνίας για τη συμμετοχή της με 66,67%, στη μεγαλύτερη αλυσίδα εμπορικών κέντρων της Σερβίας, JSC Robne Kuce Beograd (RKB), ανακοίνωσε η Marfin Investment Group (MIG), μετά τη δημοπρασία που πραγματοποίησε τη Δευτέρα ο Οργανισμός Ιδιωτικοποιήσεων της Σερβίας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η κρατική επιχείρηση πωλήθηκε στην τιμή των 360 εκατ. ευρώ στην Verano Motors d.o.ο. Belgrade (Verano), με την οποία η MIG ήρθε σε συμφωνία, ώστε να αποτελέσει τον κύριο επενδυτή στην εταιρία.
Η υπογραφή συμφωνίας για την εξαγορά της εταιρίας θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2007 στο Βελιγράδι, ενώ η οριστικοποίηση της μεταβίβασης αναμένεται όχι νωρίτερα από τις 5 Δεκεμβρίου 2007 και αφού εξασφαλιστούν οι αναγκαίες εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές Ανταγωνισμού.Σχολιάζοντας την συμφωνία ο αντιπρόεδρος της MIG κ. Ανδρέας Βγενόπουλος δήλωσε ότι «η MIG καθίσταται πλέον ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης εμπορικών ακινήτων στη Σερβία και έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει εξαιρετικές συνέργειες με όλες τις εταιρείες που βρίσκονται υπό τον πλήρη ή μερικό έλεγχο της και που έχουν ήδη ή σκοπεύουν να αποκτήσουν παρουσία στην Σερβία».
Τα (περασμένα) μεγαλεία της RKB
Η RKB ήταν ιστορικά η μεγαλύτερη αλυσίδα εμπορικών κέντρων στην πρώην Γιουγκοσλαβία και μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη.
Διαθέτει χαρτοφυλάκιο ακινήτων τοποθεσίες στις μεγάλες πόλεις της Σερβίας και στο Μαυροβούνιο, η συνολική επιφάνεια των οποίων είναι 232.000 τετραγωνικά μέτρα. Στα ακίνητα αυτά περιλαμβάνονται: - 32 εμπορικά κέντρα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Σερβίας, από τα οποία τα εννιά βρίσκονται στο εμπορικό κέντρο του Βελιγραδίου. - τέσσερα εμπορικά κέντρα και ένα αποθηκευτικό κέντρο στο Μαυροβούνιο. - αποθήκες (logistics center) και κτίριο γραφείων στο Βελιγράδι. Στα εμπορικά κέντρα θα αναπτυχθεί ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων όπως καταστήματα λιανικών πωλήσεων με είδη ένδυσης, τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, σούπερ μάρκετ, εστιατόρια μαζικής εστίασης, ψυχαγωγίας, τραπεζικά καταστήματα και γραφεία.
Τα ακίνητα της RKB προσφέρουν εξάλλου δυνατότητες συνεργιών με τις επιχειρήσεις του Ομίλου της ΜIG που θα επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στη αγορά της Σερβίας.
Ο επίσημος αγοραστής
Η Verano Motors d.o.o. Belgrade ανήκει στον όμιλο Verano Group, ιδρυτής και ιδιοκτήτης του οποίου είναι ο κ. Radomir Zivanic. H Verano Group είναι όμιλος συμμετοχών και αποτελείται από 25 εταιρίες με ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, που περιλαμβάνει αυτοκίνητα, τρόφιμα, λιανικές πωλήσεις, ακίνητα κ.α.
Είναι μία από τις δύο σημαντικότερες εταιρίες ακινήτων στη Σερβία, με εμπειρία στην ανάπτυξη εμπορικών κέντρων και διαθέτει ήδη εμπορικά κέντρα στο Βελιγράδι.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: