Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2007

διατροφή/άσκηση - μέσος εργαζόμενος Έλληνας


Επτά στους δέκα εργαζόμενους στην Ελλάδα πηγαίνουν στη δουλειά με αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα και οι περισσότεροι από τους μισούς (55%) ασκούνται λίγο ή καθόλου, δείχνει έρευνα που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας «Σήκω, Ενημερώσου, Ζήσε!» υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.
Οι Ελληνες εργαζόμενοι γενικά θεωρούν πιο δύσκολη τη σωματική άσκηση (σε ποσοστό 54%) από την τήρηση μιας δίαιτας (38%). Τα μισά και πλέον άτομα που απάντησαν στο ερωτηματολόγιο (51%) δήλωσαν ότι έχουν κάνει δίαιτα στο παρελθόν. Από τους εργαζόμενους αυτούς, τοι 48% κατάφερε να χάσει λιγότερο από 5% του σωματικού του βάρους.
Κατά μέσο όρο, οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα καταναλώνουν φαγητό τέσσερις φορές την εβδομάδα.
Την έρευνα πραγματοποίησε η εταιρεία Alco για την Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας και τους αθλητικούς αγώνες Europe Corporate Games, που απευθύνονται στο προσωπικό επιχειρήσεων. Η εκστρατεία περιλάμβανε επίσης διανομή ενημερωτικού υλικού σε πλατείες της Αθήνας.
«Η έρευνα έδειξε για μια ακόμα φορά έναν πληθυσμό που τρέφεται λάθος, τόσο ως προς την ποιότητα, όσο και την ποσότητα, καπνίζει πολύ, αλλά κυρίως δεν έχει καθόλου δραστηριότητα και το βρίσκει πολύ δύσκολο να κάνει οποιαδήποτε μορφή άσκησης. Έναν πληθυσμό που κινδυνεύει από την παχυσαρκία και όσα μεταβολικά νοσήματα τη συνοδεύουν» σχολίασε ο Χάρης Δημοσθενόπουλος, προϊστάμενος του Τμήματος Διαιτολογίας του Λαϊκού Νοσοκομείου και μέλος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: