Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2007

Παραγωγικότητα εργαζομένων - Κόσμος


Οι Αμερικανοί πιο παραγωγικοί εργαζόμενοι παγκοσμίως

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ εργαζόμενοι περνούν τις περισσότερες ώρες στο χώρο εργασίας τους σε σχέση με τους Ευρωπαίους και τους εργαζόμενους άλλων ανεπτυγμένων χωρών, όντας οι πιο παραγωγικοί κατά τη διάρκεια του έτους, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση. Επίσης, είναι οι δεύτεροι πιο παραγωγικοί ανά ώρα μετά τους Νορβηγούς σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ που αναφέρει ότι οι ΗΠΑ ηγούνται της παγκόσμιας παραγωγικότητας. Ο μέσος εργαζόμενος στις ΗΠΑ παράγει πλούτο ίσο με 63.885 δολάρια ετησίως.
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ιρλανδία με 55.986 δολάρια. Επιπλέον οι ΗΠΑ ξεπερνούν όλες τις χώρες της Ε.Ε. και την Ιαπωνία στην ατομική παραγωγή πλούτου ανά ώρα. Ο Αμερικανός εργαζόμενος βρίσκεται στο χώρο εργασίας για 1.804 ετησίως κατά μέσο όρο, σημαντικά περισσότερες από τους δεύτερους Νορβηγούς που περνούν 1.407 ώρες ετησίως στο γραφείο. Σε σχέση ωστόσο με τις αναπτυσσόμενες χώρες, τα νούμερα αυτά είναι πολύ χαμηλά, αφού οκτώ οικονομίες της Ασίας ξεπερνούν τις 2.200 ώρες ανά εργαζόμενο. Η αυξημένη παραγωγικότητα των Αμερικανών σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στο χώρο εργασίας και που αποτελούν σημαντικό εργαλείο για τους εργαζόμενους προκειμένου να είναι παραγωγικοί και αποτελεσματικοί.
Ανησυχία προκαλεί ωστόσο η ψαλίδα που υπάρχει στην παραγωγικότητα μεταξύ ανεπτυγμένων και αναδυόμενων οικονομιών και που ανοίγει όλο και περισσότερο. Η Κίνα και κάποιες χώρες της ανατολικής Ασίας φαίνεται να πλησιάζουν τους ρυθμούς παραγωγικότητας των οικονομιών της Δύσης, με διπλάσιους ρυθμούς αύξησης της παραγωγικότητας κατά την τελευταία δεκαετία.
Σύνοψη της έκθεσης (Αρχείο pdf)
www.kathimerini.gr με πληροφορίες CNN Money

Δεν υπάρχουν σχόλια: