Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2007

Ανασφάλιστοι εργαζόμενοι - ΗΠΑ

.

Ανασφάλιστος ο ένας στους τρεις Αμερικανούς πολίτες

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ-Ρόιτερ
Πάνω από το ένα τρίτο των Αμερικανών πολιτών ηλικίας κάτω των 65 ετών ήταν ανασφάλιστοι για αρκετούς μήνες στη διετία 2006-2007, σύμφωνα με την Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Families USA.
Με βάση στοιχεία του περασμένου μήνα της Στατιστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, περίπου 47 εκατομμύρια Αμερικανοί ήταν ανασφάλιστοι σε όλη τη διάρκεια του 2006. Η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Families USA εκτιμά ότι 89,6 εκατομμύρια Αμερικανοί ηλικίας κάτω των 65 ετών, δηλαδή το 34,7% του πληθυσμού, ήταν ανασφάλιστοι τουλάχιστον για κάποιους μήνες στο διάστημα 2006-2007.
Μετά την ηλικία των 65 ετών οι Αμερικανοί μπορούν να ενταχθούν στο σύστημα Medicare, που χρηματοδοτείται από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό, για την κάλυψη των βασικών αναγκών των ηλικιωμένων."Ο τεράστιος αριθμός των ανθρώπων που δεν έχουν ασφάλεια υγείας τα τελευταία δύο χρόνια μας βοηθά να εξηγήσουμε γιατί το θέμα της υγειονομικής περίθαλψης έχει αναδειχτεί ως το κορυφαίο εσωτερικό θέμα στην προεκλογική εκστρατεία για την προεδρία", δήλωσε ο Ρον Πόλακ, εκτελεστικός διευθυντής της οργάνωσης Families USA.Σύμφωνα με τη μελέτη της οργάνωσης, σχεδόν τα δύο τρίτα των ανθρώπων που δεν είχαν ασφάλεια υγείας, έμειναν ακάλυπτοι τουλάχιστον για έξι μήνες και οι μισοί έμειναν ανασφάλιστοι για εννέα μήνες ή περισσότερους. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανασφάλιστων πολιτών εντοπίζεται στο Τέξας- 45,7%."Ο αριθμός των ανασφάλιστων φθάνει στα όρια της κρίσης και πρέπει να αντιμετωπιστεί από τον πρόεδρο και το κογκρέσο για να εξασφαλίσουν ότι η υγειονομική κάλυψη θα παρέχεται σε όλους", δήλωσε ο διευθυντής της οργάνωσης Families USA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: