Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2007

Διαδηλώσεις για τη Darfur - Kόσμος



Διαδηλώσεις με ζητούμενο να στραφεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον στη συνεχιζόμενη κρίση στη σουδανική επαρχία Νταρφούρ λαμβάνουν χώρα σε 30 χώρες την Κυριακή.
Διαδηλώσεις λαμβάνουν χώρα από την Ιαπωνία έως το Βανκούβερ και την Ακρα της Γκάνα.
Στους διοργανωτές περιλαμβάνονται η Διεθνής Αμνηστία, το Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (HRW) και η Συμμαχία «Σώστε το Νταρφούρ».

Το Λονδίνο, το Παρίσι, το Σαν Φρανσίσκο και η Νέα Υόρκη είναι μεταξύ των πόλεων που θα φιλοξενήσουν μεγάλες εκδηλώσεις εν όψει των κρίσιμων διαβουλεύσεων που θα λάβουν χώρα την προσεχή εβδομάδα σε ανώτατο επίπεδο στα Ηνωμένα έθνη.
Διακόσιες χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και δύο εκατομμύρια έχουν εκτοπιστεί στο Νταρφούρ από το 2003.
Η σουδανική κυβέρνηση και αραβικές πολιτοφυλακές που την υποστηρίζουν κατηγορούνται για σφαγές του αφρικανικού πληθυσμού, κατηγορίες που η κυβέρνηση παγίως αρνείται.
Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας για το Νταρφούρ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν μίλησε για «μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της εποχής μας».
Μιλώντας στο BBC ο Γκόρντον Μπράουν είπε πως επιθυμεί να βρίσκεται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα έως τα τέλη του έτους η προτεινόμενη ειρηνευτική δύναμη.
Δεσμεύθηκε για τεχνική υποστήριξη προς τη δύναμη ΟΗΕ-Αφρικανικής Ένωσης και προειδοποίησε για περαιτέρω κυρώσεις εις βάρος του Χαρτούμ εάν συνεχιστούν οι συγκρούσεις.
Newsroom ΔΟΛ

2 σχόλια:

Maria Mikro Analogo είπε...

Είναι τραγικό ακόμα κι όταν το βλέπεις σε νούμερα... Τις καλημέρες μου.

geokalp είπε...

μου αρέσει που ανακαλύπτεις τα πιο ενδιαφέροντα!