Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2007

Πολυεκατομμυριούχοι - ΗΠΑ

.

Για 14η χρονιά ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς βρίσκεται στην κορυφή της ετήσιας λίστας του περιοδικού Forbes με τους 400 πιο πλούσιους Αμερικανούς. Πλουσιότεροι κατά 23% έγιναν οι πιο πλούσιοι των ΗΠΑ σε σχέση με το 2006.
Συνολικά οι Αμερικανοί πολυεκατομμυριούχοι διαθέτουν περιουσία που αγγίζει τα 1.540 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα 59 από αυτά διαθέτει ο Μπιλ Γκέιτς. Δεύτερος στη λίστα είναι ο επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ με 52 δισ. δολάρια.
Στην τρίτη θέση, αλλά πολύ πίσω από τους δύο πρώτους, βρίσκεται ο ιδιοκτήτης καζίνο Σέλντον Αντελσον (28 δισ. δολάρια), ενώ την τέταρτη θέση καταλαμβάνει ο ιδρυτής της εταιρείας λογισμικού Oracle Λάρι Έλισον (26 δισ. δολάρια).
Οι δημιουργοί της μηχανής αναζήτησης Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν καταλαμβάνουν την πέμπτη και έκτη θέση (με 18,5 δισ. δολάρια έκαστος), την έβδομη θέση ο επενδυτής Κερκ Κερκόριαν με 18 δισ. δολάρια και την όγδοη ο ιδρυτής της Dell Μάικλ Ντελ.
Τη δεκάδα κλείνουν οι διευθυντές του βιομηχανικού και πετρελαϊκού ομίλου Koch Τσαρλς και Ντέιβιντ Κοτς με 17 δισ. δολάρια. Στη λίστα περιλαμβάνονται μόνο 39 γυναίκες.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: