Δευτέρα 6 Αυγούστου 2007

Ανατιμήσεις - Ελλάδα


Αυξήσεις σε 500 προϊόντα
Νέος γύρος ανατιμήσεων στα ράφια των σούπερ μάρκετ από τον Σεπτέμβριο

Νέο κύμα ανατιμήσεων έως 14% σε 500 είδη πρώτης ανάγκης έρχεται τον Σεπτέμβριο, καθώς η λίστα με τις αυξήσεις έχει ήδη αποσταλεί από 40 βιομηχανίες στα σούπερ μάρκετ.
Η λίστα των αυξήσεων έρχεται να προστεθεί στις ανατιμήσεις 2.000 τροφίμων και άλλων καταναλωτικών προϊόντων που έχουν πραγματοποιήσει οι βιομηχανίες από την αρχή του έτους, μεταξύ των άλλων σε γιαούρτια, αυγά, παιδικές τροφές, ζύμες-σφολιάτες, αλλαντικά, είδη καθαριότητας κ.ά.
Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», η νέα λίστα περιλαμβάνει αυξήσεις σε τυριά (έως 14%), ζυμαρικά (έως 10%), άλευρα (6%-7%), σοκολατοειδή (7%), μέλι (έως 7%), κοτόπουλα (έως 6%), αρτοσκευάσματα (6,90%), αλάτι (έως 6,9%), ηλιέλαια (έως 6,5%), μαργαρίνες (έως 5,7%), είδη σπιτιού (5%), προϊόντα ντομάτας (5%), σάλτσες και ζαχαρώδη (έως 5%), ρύζια (4,5%) κ.ά.
Στελέχη μεγάλου σούπερ μάρκετ έλεγαν στην εφημερίδα ότι υπάρχουν και οι βιομηχανίες που έχουν ενημερώσει προφορικά τις αλυσίδες ότι ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε αυξήσεις, χωρίς να έχουν επισημοποιήσει την πρόθεσή τους. Η ενημέρωση αφορά σε αυξήσεις σε προϊόντα όπως για παράδειγμα τα κίτρινα τυριά και εκτιμάται ότι θα προσεγγίσουν το 10%-15%.
Από την αρχή του έτους έχουν αλλάξει οι τιμές στο ράφι για εκατοντάδες προϊόντα. Σύμφωνα με τα στοιχεία των σούπερ μάρκετ, έχουν αυξηθεί άνω του 10% οι τιμές σε πάνω από 2.000 προϊόντα.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: