Τρίτη 7 Αυγούστου 2007

Κατασχέσεις περιουσίας - Ελλάδα


Πενήντα χιλιάδες διαταγές πληρωμής
«Έκρηξη» σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς το α' εξάμηνο του 2007

Αλματώδη αύξηση καταγράφουν το α' εξάμηνο του 2007 οι διαταγές πληρωμής και τα κατασχετήρια που αφορούν κινητή και ακίνητη περιουσία. Μέχρι σήμερα έχουν κοινοποιηθεί διαταγές πληρωμής σε 50.000, ενώ για όλο το 2006 είχαν εκδοθεί συνολικά 55.000 διαταγές πληρωμής.
Σε ρεπορτάζ του Έθνους της Τρίτης αναφέρεται ότι μόνο το Ειρηνοδικείο της Αθήνας εξέδωσε έως τα τέλη Ιουλίου περισσότερες από 25.000 διαταγές πληρωμής και κατασχετήρια, και μάλιστα για οφειλές που δεν υπερβαίνουν τις 12.000 ευρώ.
Ταυτόχρονα, έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (μεταξύ των εταιρειών real estate που δραστηριοποιούνται στην επικράτεια) καταδεικνύει ότι οι ειδικοί της κτηματαγοράς εκτιμούν ότι οι θα αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με πέρυσι ο συνολικός αριθμός των κατασχέσεων.
Κτηματομεσίτες αναφέρουν ότι την τελευταία διετία χιλιάδες ακίνητα πωλούνται «αναγκαστικά» προκειμένου οι ιδιοκτήτες τους να αποφύγουν τον πλειστηριασμό και να καταλύψουν τις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες -καταναλωτικά, στεγαστικά και κάρτες.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: