Παρασκευή 10 Αυγούστου 2007

Πληρότητα ξενοδοχείων Αττικής - Ελλάδα

Υπολείπονται των ανταγωνιστών
Αύξηση 6% της μέσης πληρότητας στα ξενοδοχεία της Αττικής τον Μάιο και τον Ιούνιο

Θετικά εξελίσσεται η κίνηση στα ξενοδοχεία Αθήνας και Αττικής, όπως προκύπτει από την επεξεργασία των μηνιαίων δελτίων κινήσεων ξενοδοχείων, σύμφωνα με την Ενωση Ξενοδόχων Αθηνών και Αττικής (ΕΞΑ).
Τόσο τον Μάιο όσο και τον Ιούνιο παρατηρήθηκε αύξηση της μέσης πληρότητας της τάξης του 6% περίπου. Ο Ιούνιος αποδείχθηκε ιδιαίτερα θετικός για τα ξενοδοχεία 4*, αφού η μέση πληρότητά τους αυξήθηκε κατά 7,9%. Αλλά και για τις λοιπές κατηγορίες ο Ιούνιος ήταν ιδιαίτερα θετικός: στα ξενοδοχεία 5* παρατηρήθηκε αύξηση κατά 6,0%, ενώ στα 3* και 2* σημειώθηκε αύξηση 5,8% και 5,9% αντίστοιχα.
Αναλυτικότερα, η μέση πληρότητα ανά κατηγορία είχε ως εξής τον Ιούνιο: πέντε αστέρων 53,5%, τεσσάρων 66,7%, τριών 72,3% και δύο αστέρων 58,4%.Σε ό,τι αφορά στα στατιστικά στοιχεία σύγκρισης Αθήνας και ευρωπαϊκών προορισμών, η Αθήνα, αν και έχει βελτιώσει την θέση της -σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο- εξακολουθεί να βρίσκεται σε σχετικά χαμηλότερη θέση έναντι των ανταγωνιστών της.
Φέτος τον Ιούνιο η Αθήνα είχε μέση πληρότητα ξενοδοχείων 70,1%, έναντι 66,5% τον περυσινό Ιούνιο, ενώ τον Ιούνιο 2007 η Ρώμη είχε μέση πληρότητα 70,5%, η Μαδρίτη 71,5%, η Κωνσταντινούπολη 73,1%, το Παρίσι 72,8%, η Βιέννη 69,1% κλπ.
Το θετικό είναι, σύμφωνα με την ΕΞΑ, πως παρατηρείται αύξηση της μέσης πληρότητας (κατά 5,3%), έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2006, αύξηση στη μέση τιμή δωματίου (κατά 7,3%), καθώς επίσης αύξηση (κατά 12,9%) στα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο. Η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών και Αττικής, συνεχίζοντας τις προσπάθειές της για την ενίσχυση της κίνησης και την προώθηση της Αθήνας ως city break προορισμού, μετά την επιτυχία της εκδήλωσης που διοργάνωσε τον Μάιο στο Παρίσι, προγραμματίζει -από το φθινόπωρο- ανάλογες εκδηλώσεις, σε πόλεις της Γερμανίας (Βερολίνο, Κολωνία), αλλά και στο Λονδίνο.
Παράλληλα, επιθυμώντας να ενισχύσει την καλή σχέση που αποκτήθηκε με τη γαλλική αγορά, προχωρά και στην έκδοση έντυπου οδηγού ξενοδοχείων στη γαλλική γλώσσα -προκειμένου να συμμετέχει μαζί με τον ΕΟΤ σε μεγάλες εκθέσεις που πραγματοποιούνται στην Γαλλία.
Επίσης, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ πρόκειται σε εύλογο χρονικό διάστημα να διοργανωθεί σχετικό work shop με προσκεκλημένους τους μεγαλύτερους τουριστικούς οργανισμούς της Γαλλίας.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: