Πέμπτη 9 Αυγούστου 2007

Παρανομίες οδηγών ταξί - Ελλάδα


Πρόστιμα της Νομαρχίας Πειραιά σε οδηγούς ταξί

ΑΠΟ τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα, το Πειθαρχικό Συμβούλιο Εκδίκασης Υποθέσεων Αυτοκινήτων Ε.Δ.Χ. της Διεύθυνσης Μεταφορών της Νομαρχίας, στο οποίο διαβιβάζονται όλες οι υποθέσεις παραβάσεων, έχει επιβάλει σε αυτοκινητιστές που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, 155 πρόστιμα συνολικού ύψους 78.466 €, ενώ από το 2004 μέχρι σήμερα η Νομαρχία Πειραιά έχει επιβάλει 845 πρόστιμα συνολικού ύψους 592.316 € για διάφορες παραβάσεις.
Επιλογή πελατών, άρνηση μίσθωσης, υπερβολικό κόμιστρο, διπλή ή και πολλαπλή μίσθωση, έλλειψη ειδικής άδειας, έλλειψη τιμοκαταλόγου, ανακρίβεια στη λειτουργία ή και εκτός λειτουργίας ταξίμετρο είναι οι παραβάσεις στις οποίες υποπίπτουν με μεγαλύτερη συχνότητα οι οδηγοί ταξί.
Όπως προκύπτει από την επεξεργασία των επιβληθέντων προστίμων της Διεύθυνσης Μεταφορών για το 2007, στην παράβαση της επιλογής πελατών έχει υποπέσει ένα ποσοστό της τάξης του 18% και ακολουθούν η παράβαση της άρνησης μίσθωσης και του υπερβολικού κομίστρου με 17%, της πολλαπλής μίσθωσης με 12%, της έλλειψης ειδικής αδείας με 7,5%, της διπλής μίσθωσης και της έλλειψης τιμοκαταλόγου με 4,3%, της ανακρίβειας και εκτός λειτουργίας ταξιμέτρου με 2%.
Πρώτος σε παραβάσεις αναδεικνύεται ο χώρος του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» με ένα ποσοστό που αγγίζει το 30% (προέρχονται δηλαδή από το Τμήμα Τροχαίας Αερ/να) και ακολουθούν το Λιμάνι του Πειραιά (Λιμεναρχείο Πειραιά) σε ποσοστό 14 %, η ευρύτερη περιοχή των Αθηνών με 13% (Τμήμα Τροχαίας Αθηνών), του Περιστερίου με 5% (Τμήμα Τροχαίας Περιστερίου), του Πειραιά με 4% (Τμήμα Τροχαίας Πειραιά), ενώ ένα 17% έχει παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Νομαρχίας Πειραιά από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών του Υπουργείου Μεταφορών.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: