Τρίτη 7 Αυγούστου 2007

Θηλασμός - ΗΠΑ


Οι νέες μητέρες εγκαταλείπουν τον θηλασμό

ΣΧΕΔΟΝ τρεις στις τέσσερις νέες μητέρες στις ΗΠΑ θηλάζουν τα μωρά τους, αλλά σταματούν πολύ γρήγορα αντικαθιστώντας το μητρικό γάλα με προϊόντα του εμπορίου, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους του τομέα της υγείας.
Κυβερνητική έρευνα βρήκε ότι μόνο το 30% των Αμερικανίδων νέων μητέρων συνεχίζουν να θηλάζουν το παιδί τους μετά τον τρίτο μήνα από τη γέννησή του. Επιπλέον, έξι μήνες μετά το ποσοστό αυτό πέφτει στο 11%. Τα γάλατα που υποκαθιστούν το μητρικό δεν είναι τόσο αποτελεσματικά στην προστασία του νεογέννητου από πολλές ασθένειες ενώ ευνοούν την παιδική παχυσαρκία. Ιδανικά, σχεδόν όλες οι μητέρες πρέπει να θηλάζουν το μωρό τους έξι μήνες ή και περισσότερο, είπε ο Δρ. Ντέιβιντ Πέιτζ, σύμβουλος υγείας του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς.
Ανασταλτικός παράγοντας θηλασμού είναι η δουλειά, και πιθανότατα η αποτελεσματική διαφήμιση προϊόντων που υποκαθιστούν το μητρικό γάλα. Η μελέτη βρήκε επίσης ότι τα ποσοστά αποκλειστικού θηλασμού είναι χαμηλότερα στις μαύρες γυναίκες, τις ανύπαντρες, τις φτωχές, τις μικρότερες των 20 ετών και αυτές που έχουν αποφοιτήσει από το λύκειο.
Φέτος, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι έχει θέσει στόχο την αύξηση του ποσοστού των γυναικών που θηλάζουν μέχρι τον τρίτο μήνα σε 60%, και μέχρι τον έκτο μήνα σε 25%.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια: